- 395 BEDRIJVEN
- KW2 2024
- 3.15% WINST (% OMZET)
- 2019
- 33.600 VACATURES SECTOR
-
Vleesverwerking (niet tot maaltijden)
KW1 2024
Branchecijfers vleesverwerking (niet tot maaltijden)
Hier treft u informatie en kengetallen aan over exploitatie en winstontwikkeling en aantal bedrijven voor de branche vleesverwerking (niet tot maaltijden) (SBI code: 10.13). De cijfers zijn gebaseerd op onderzoeken van het CBS, belastingdienst en brancheorganisaties. Deze zijn verder verrijkt en toegankelijker gemaakt. Houd er rekening mee dat dit niet de laatste cijfers betreft. De meest actuele cijfers zijn voor leden beschikbaar na inloggen. Deze branche valt onder de branche slachterijen en vleesverwerking (klik om te bekijken).
Trend winst en kosten vleesverwerking (niet tot maaltijden)
De branche vleesverwerking (niet tot maaltijden) valt onder de sector slachterijen en vleesverwerking. In de tabel rechts wordt een uiteenzetting gegeven van de gemiddelde kostenstructuur en winst voor deze bedrijfstak. De kosten en winst zijn als percentage (aandeel) in de omzet weergegeven. Natuurlijk bestaan er verschillen tussen de bedrijven qua grootte en jurische vorm, maar deze kengetallen geven inzicht in de gemiddelde exploitatie en kunt u gebruiken ter vergelijking (rekeninghoudend met uw type bedrijf). Tenzij anders vermeld, betreffen de kostencijfers het jaar 2019. Bent u lid? Meldt u zich dan eerst aan voor de laatste cijfers.
De hoogste kostenposten voor de branche vleesverwerking (niet tot maaltijden) in 2019 zijn respectievelijk: Kosten omzet (67.5%), Personeel (16.0%) en Niet eerder genoemde bedrijfskosten (2.6%).
Vergelijk uw eigen cijfers met het marktgemiddelde
Maak ook gebruik van de benchmarktool om uw kosten en winst te vergelijken met het branchegemiddelde voor vleesverwerking (niet tot maaltijden).
start vergelijking
Vleesverwerking (niet tot maaltijden) Trends
De bedrijfstak rondom vleesverwerking heeft de afgelopen jaren een aantal veranderingen doorgemaakt. Ondernemers hebben te maken met verschillende trends die er toe hebben geleid dat er in toenemende mate veel meer wordt ingezet op een goede kwaliteit. Daarnaast zijn er allerlei verbeteringen voortkomend uit digitale technologie die de processen en producten kunnen verbeteren. Ook is er een focus op innovatie, waarbij steeds meer gezocht wordt naar duurzamere productiemethoden. Verder heeft een goede klantenservice en marktbenadering een belangrijke rol gekregen in het bedrijf.
Bedrijfsresultaat vleesverwerking (niet tot maaltijden)
In de grafiek onder ziet u dat het gemiddelde bedrijfsresultaat of netto marge van de branche vleesverwerking (niet tot maaltijden) tussen 2009 en 2019 is gestegen met 0.45% procentpunt naar 3.15%. Hierbij wordt in de branche vleesverwerking (niet tot maaltijden) gemiddeld een bruto marge van 32.5% behaald.
Ten opzichte van het voorgaand jaar (2018) is het gemiddeld bedrijfsresultaat is gestegen van 3.0% naar 3.2%.
Kosten per categorie branche vleesverwerking (niet tot maaltijden)
Meldt u aan voor de laatst beschikbare cijfers na Corona.
Laatste cijfers vleesverwerking (niet tot maaltijden) en meer
Tijdelijk 10% extra korting op alle abonnementen met code: VP24K10
Maak gebruik van de laatst beschikbare cijfers, onze ondernemerstools en premium informatie als jaarlid.
- De laatst beschikbare cijfers voor alle sectoren, inclusief vleesverwerking (niet tot maaltijden)
- Excel bedrijfstakdatabase voor eenvoudig (offline) inzicht in exploitatie
- Online Ondernemingsplan voor starters en bestaande ondernemingen
- Bedrijven bewaren en benchmarken
- Gebruik van alle downloads en premium artikelen
- Kies 6 of 12 maanden vanaf aanschafdatum - geen automatische verlenging
Trend bedrijfsresultaat vleesverwerking (niet tot maaltijden)
Trend aantal bedrijven vleesverwerking (niet tot maaltijden)
Trend bedrijven
De grafiek trend bedrijven vleesverwerking (niet tot maaltijden) geeft de ontwikkeling van het aantal bedrijven weer van 2007 tot 2023. Er is sprake van een toename van 185 bedrijven in 16 jaar
In het tweede kwartaal van 2024 is het aantal bedrijven 395.